Mallorca (del 31 de desembre de 2015 a l’1 de gener de 2016); dia 2 (31 de desembre de 2015): Valldemossa, Soller i el cap de Formentor (I)

Ens llevem a una hora prudencial. Quan per fi hi som tots, anem a esmorzar a una fleca/granja propera. Després de recarregar combustible, agafem els cotxes llogats a través del propi establiment a on ens allotgem i ens dirigim cap a Valldemossa. Recordo haver-hi anat en una de les visites a l’illa, però el record se’m fa bastant difús. Un cop arribem, passegem pel bell poblet. Valldemossa (http://www.valldemossa.es/ ), que tal i com s’explica a viquipèdia (https://ca.wikipedia.org/wiki/Valldemossa) : “Valldemossa és una vila i municipi de la serra de Tramuntana de Mallorca, a 17 km de la capital, Palma. Limita amb els termes d'Esporles, Banyalbufar, Deià, Bunyola i Palma.
Situat a la serra de Tramuntana, a 436 m d'altitud, forma part d'una vall de la serra de Tramuntana. És ric en fonts i està envoltat d'una abundant i frondosa vegetació.
Els carrers empinats i estrets ofereixen un encant especial al poble. A Valldemossa es conserva la casa natal de Santa Catalina Thomàs. En destaca també l'església del segle XIII, molt reformada al segle XVIII.
La seva principal atracció turística és la Cartoixa i el record que hi deixà l'estada de la parella romàntica formada per Chopin i George Sand l'hivern de l'any 1838-39. A més de Chopin, a la Cartoixa han passat personatges importants com Ruben Darío, Jovellanos, L'Arxiduc Lluis Salvador o Manuel de Falla, entre altres. Miramar també és un lloc d'especial interès, on Ramon Llull hi fundà l'escola de llengües per a convertir infidels. Posteriorment, a Miramar, hi hagué la primera impremta de Mallorca on s'imprimí el primer encunable en català de la mà del valldemossí Nicolau Calafat (que dóna nom al CEIP municipal) i de Bartomeu Caldentell.
Des del 29 de juliol de 1989 Valldemossa està agermanada amb Campdevànol, al Ripollès. i, més recentment, amb Formiguera (Capcir).”
El poble és realment bonic, amb ambient, cases la majoria de pedra, etc. El dia assolellat fa que el paisatge encara esdevingui més bonic. Ens dirigim cap a la zona de l’església, a prop d’un dels principals atractius turístics del poble, la Cartoixa de Valldemossa (https://ca.wikipedia.org/wiki/Cartoixa_de_Valldemossa) , lloc a on visqueren el music Chopin (https://ca.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%A9d%C3%A9ric_Chopin)  i la seva companya, l’escriptora Georges Sand (https://ca.wikipedia.org/wiki/George_Sand) . (Continuarà)
(La imatge correspon a un dels murals d'una paret a Valldemossa)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol